2020-11-23 Hjälp oss med sommarvattnet UPPDATERING

UPPDATERING  2020-11-23

Trots att det var minus 4-5 grader natten mellan 21-22 nov klarade sommarvattnet detta bra. Vi kan inte ropa hej ännu eftersom det kommer flera dagar med minusgrader.

I helgen kom jag på några som skulle titta på fastigheter som är till salu och man upptäckte att en kran rann lite. Man skulle vara snälla och skulle stänga av kranen när jag berättade att den skulle stå på för att den inte skulle frysa sönder.

Idag kollade jag några fastigheter på Björnmossevägen upptäckte jag att en av kranarna var avstängd av någon. Det är viktigt när vi rör oss i området fortsätta hålla ögonen på kranarna så det fortsätter att droppa/rinna hela tiden.

Här är några bilder från dagen efter natten när det var kallt. Se den fantastiska ispelaren som bildats.

Foto: Jerker Jansson

– – – – – Slut på uppdateringen

Flera fastighetsägare vill vara kvar i Älgeby p.g.a. Covid 19 och därför har vi kvar sommarvattnet tills vidare. För att det skall fungera behöver vi att ALLA hjälper till med följande:

Öppna era och grannarnas kranar så att de inte fryser sönder. Ta med avstängningsnyckel när ni är ute och går och öppna kranarna hos de som inte är här. Det behöver bara rinna lite grann som framgår av nedanstående bild.

Natten mellan torsdag/fredag kommer det att vara kallt och även de två följande dagarna innan det blir lite mildare igen.

Får vi inte hjälp måste vi kanske stänga av vattnet akut.

STORT TACK till Marianne & Lennart på Skärenvägen som meddelade att man gått runt på Skärenvägen och öppnat  kranar på de fastigheter som det inte finns fast boende.

Styrelsen Älgeby Samfällighetsförening i samråd med Micke F